Netwerkdiner toezichthouders
“Onderwijs maakt het verschil”

De raad van toezicht van Spaarnesant nodigt de raden van toezicht (en hun bestuurders) uit voor het eerste netwerkdiner onderwijs.

Maandag 13 februari 2023 17:00 – 20:00  – locatie: Haarlem College

Programma

17.00 – Inloop en informeel kennismaken
17.30 – Inleiding door dr. Louise Elffers, directeur van het Kenniscentrum Ongelijkheid, lector en onderzoeker verbonden aan de HvA en UvA en auteur van o.a. “Onderwijs maakt het verschil”.
18.00 – Gelegenheid tot vragen stellen aan de inleider
18.30 – Diner in buffetvorm en tafelgesprekken over het thema
19.30 – Afronding en “take-home-messages”

Het eerste netwerkdiner

Besturen komen elkaar in allerlei overleggen heel vaak tegen. Toezichthouders zijn vaak veel meer op de eigen organisatie gericht. Daarom lijkt het de raad van toezicht van Spaarnesant interessant om kennis te maken met andere toezichthouders (en hun bestuurders) in de regio, om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen over een relevant onderwijs-maatschappelijk thema. 

 

Schrijf u hier in

Het thema “onderwijskansen” in de regio Zuid-Kennemerland

Op het eerste gezicht lijkt Zuid-Kennemerland een welvarende regio waarin het thema onderwijskansen minder speelt dan in bijvoorbeeld de grote steden. Toch is er een sterke segregatie, met name in de stad Haarlem maar ook in andere gemeentes zijn er grote verschillen.

De schoolbesturen hebben zich gecommitteerd aan het thema en zijn vaak in gesprek over mogelijkheden ongelijkheid te bestrijden. Er is geen school die zich niet dagelijks inzet voor de kansen van kinderen.

Toch blijken de ongelijke kansen een weerbarstig fenomeen. Daarbij kenmerkt onze regio zich door een groot aantal “smalle” en categorale scholen, wat ertoe leidt dat de vroege selectie van kinderen moeilijk te vermijden is en dat is juist een belangrijke factor bij de instandhouding van ongelijkheid.

Naar aanleiding van de inleiding op het thema door dr. Louise Elffers kunnen we in gesprek over dit belangrijke onderwerp.

Inschrijfformulier netwerkdiner RvT