Camelot

Ontdekken wat je leuk vindt, leren waar je goed in bent, weten wat je wilt

Wij zijn Camelot, een opvang- en onderwijslocatie in Haarlem voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Vernoemd naar het kasteel van de legendarische koning Arthur, die met zijn Ridders van de Ronde Tafel de wijde wereld in trok om goede daden te verrichten. Camelot was hun veilige basis. De plek waar ze hun ervaringen deelden en samen nieuwe plannen maakten. De ridders van de Ronde Tafel bundelden hun krachten, ontdekten zichzelf als individu en wilden hun positieve bijdrage aan de samenleving zo goed mogelijk ontwikkelen.

Dat is precies wat wij op Camelot ook nastreven. We leren de kinderen hoe je goed met jezelf en anderen omgaat. We zien hun sterke kanten en bekrachtigen positief gedrag. En net als in de verhalen over koning Arthur verweven wij onze kernwaarden met avontuur. Elke dag opnieuw. Camelot is onze veilige basis. De plek waar kinderen hun talenten ontdekken en wij hen voorbereiden op een stevige positie in de maatschappij. Waar ze, letterlijk aan een ronde tafel, vertrouwd raken met het voeren van een respectvolle, democratische dialoog. De naam Camelot geeft een gevoel van heldhaftigheid, belofte en veiligheid. Wij dragen hem met trots.

Ons motto

Van ik naar wij en van wij naar ik

De kinderen van Camelot ontwikkelen zich samen én alleen. Ze spelen en leren in hun eentje, maar kunnen altijd hulp vragen of iemand anders helpen. Ze spelen en leren samen, om zo te ontdekken wat hun eigen, unieke talent is. De school, het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang opereren zelfstandig en versterken elkaar. Op Camelot is iedere ‘ik’ belangrijk en zorgen we samen voor een prachtige speel- en leeromgeving.

Aanmelden

Schoolgegevens

Directeur


Ursela van Gemert

Schooltijden

ma, di, do, vr*
8.30 - 15.15
wo
8.30 - 12.15

* vrijdag groep 1 t/m 4
tot 12.00

OBS Camelot
Vrijheidsweg 84
2033 CE Haarlem
023-5333516

indicatie aantal leerlingen
Aantal leerlingen (indicatie)

175

gemiddelde groepsgrootte
Gemiddelde groepsgrootte

20

personeelsleden
Personeelsleden

25

groepen
Groepen

9

kwaliteit
Kwaliteit

basiskwaliteit

Kenmerkend voor onze school

  • Breed inspirerend lesaanbod met een Plusklas
  • Gebruik van PBS (Positive Behavior Support) volgens de ­waarden: veiligheid, respect, verantwoordelijkheid en plezier
  • Schooltuintjes, schoolbrede projecten, het Wereldkinder­theater, muziekles, culturele uitstapjes en een jaarlijks zomerfeest
  • Ouder- en kindbetrokkenheid (actieve leerlingen- en ouderraad, informatieochtenden)
  • Vakleerkracht gymnastiek