De Globe

Steengoed onderwijs

Rust en plezier

Zodra je de school binnenkomt, voel je dat het er goed vertoeven is. De uitstraling is open, gezellig en rustig. Wij vinden een positieve sfeer en fijne omgang met elkaar heel erg belangrijk. We willen dat alle kinderen met plezier naar school komen en een gelukkige tijd op school hebben.

Een team vol passie en deskundigheid

Met veel passie en plezier begeleiden we kinderen tot optimale prestaties in een prettige en veilige omgeving. Uw kind is het meest kostbare in uw leven, dus u mag van ons verwachten dat wij hen zorgvuldig begeleiden en steengoed onderwijs geven. We onderhouden onze deskundigheid met scholingen en het leren van en met elkaar. Op alle lagen (kinderen, team en directie) vindt u een op groei gerichte mindset. We bieden de meest moderne methodes en materialen. Wij geloven in ontwikkeling en stimuleren kinderen op deze manier het beste uit zichzelf te halen.

Wereldburgerschap

We geven aardrijkskunde, geschiedenis, mens en maatschappij, techniek en natuur in samenhangende thema’s met een rijk kennis aanbod. We willen graag dat onze kinderen zelfstandige wereldburgers worden. De basisvakken en culturele ontwikkeling krijgen eveneens veel aandacht.

ICT

ICT wordt ingezet in alle groepen en is ondersteunend aan de vakken. Op deze manier worden kinderen ICT vaardig en besteden wij veel aandacht aan media wijsheid. Ook de allerjongsten werken met iPads, Beebots en vanaf groep 5 zijn er elke week computerlessen. De Globe heeft een eigen robot NAO, waarmee leerlingen leren programmeren.

Samenwerken met ouders

U als deskundige van uw eigen kind bent onze belangrijkste gesprekspartner, deze samenwerking staat voor ons voorop. Er zijn structurele contactmomenten met ouders waarin de school met de ouders in gesprek is over een zo breed mogelijke educatie voor de kinderen.

Aanmelden

Schoolgegevens

Directeur


Robin van Norde

Schooltijden

ma - vr
08.30 - 14.15

De Globe
Semmelweisstraat 5
2035 CT Haarlem
023-5330297

indicatie aantal leerlingen
Aantal leerlingen (indicatie)

120

gemiddelde groepsgrootte
Gemiddelde groepsgrootte

20

personeelsleden
Personeelsleden

22

groepen
Groepen

6

kwaliteit
Kwaliteit

basiskwaliteit

Een school waar veel gebeurt

  • Kleine groepen in een prachtig vernieuwd schoolgebouw
  • Computer-, muziekles, toneel, sport, en mogelijkheid van huiswerkklas tegen betaling
  • Vijf gelijke schooldagen van 8.30 uur tot 14.15 uur, met
  • gratis overblijf
  • VVE-aanbod/extra ondersteuning/schakelklas groep 3/4
  • Thuiswerkprogramma’s zoals LOGO 3000 en Veilig
  • leren lezen
  • Oudercontact en overleg volgens afspraak of op verzoek vanuit de school of de ouders