Willie Wortel award Spaarnesant succes!

HAARLEM – Afgelopen vrijdag 18 maart hebben drie scholen van stichting Spaarnesant meegedaan aan de finale van de Willie Wortel Award 2022. Alle leerlingen uit de groepen 7 van obs De Kring, obs Bos en Vaart en obs De Wilgenhoek bedachten de afgelopen weken in teams van maximaal 6 kinderen een innovatief idee. Naast het maken van een prototype hebben ze hiervoor allerlei onderzoeken uitgevoerd naar eventuele concurrentie, de doelgroep en voor welke markt dit idee geschikt is. Na spannende voorrondes op school vond de finale plaats op het hoofdkantoor van Spaarnesant, waar de leerlingen hun idee vrijdag kwamen pitchen.

Tegenover een jury bestaande uit Marten Elkerbout, bestuurder van Spaarnesant, Merijn Everaarts, van Dopper en wethouder Robbert Berkhout, presenteerden de kinderen in 4 minuten hun idee. Een fruitmachine voor in de klas, een zelfrijdende prullenbak en een zelfrijdende blikjes ruimer voorzien van zonnepanelen. De blikjesruimer van Nena, Floor, Saar, Isabel, Mia en Annabelle van obs de Wilgenhoek werd uiteindelijke de winnaar. Zij gingen er vandoor met Lampje, de wissel ‘beker’ van de Willie Wortel Award, die zij een jaar lang op school mogen laten pronken.

De Willie Wortel Award is in 2018 opgezet door Singrid van Waarde, leerkracht op obs Bos en Vaart en ondernemer, en zit sinds 2018 in het programma van de groepen 7 van deze school. Door het ontvangen van een Innovatie Subsidie in 2021 vanuit stichting Spaarnesant, kon dit programma stichting breed ingezet worden. Door Corona hadden niet alle scholen die mee wilden doen de gelegenheid zich dit jaar al aan te sluiten. Voor volgend jaar wordt verwacht dat er meer scholen aan dit leerzame project mee zullen doen.

Bij interesse kunnen scholen contact opnemen met info@dailyliving.nl of naar de website dailyliving.nl gaan.

Foto’s: Paulien Schaafsma